Blogg

LÄR ER HÖGER OCH VÄNSTER!

 

Så fick USA sin realityserie-kändis till president. Mannen som är känd för att vara känd kom tågandes ner för trappan med ett brett flin på läpparna. 

 

Jag grät när Obama vann för åtta år sedan. Jag satt framför TVn och alla håren på kroppen stod rakt upp och tårarna rann. I morse skrattade jag bara uppgivet och skakade på huvudet. Vilken fars, vilket fiasko. Vilket spektakel. Det är verkligen som i serierna mina tonårsbarn kollar på. 

Alltihopa är ett enda stort skämt. Det är inte på riktigt. Han har ingenting att komma med. Inga planer. Säger att han ska bygga något stort, jättestort! Och det ska bli bra, jättebra. Han ska bygga vägar. (På något sätt känns det som vi hört den förut? Idén om att skapa nationens välstånd genom vägbyggen). Han är som en fläskkotlett-kille som vaskar champagne. För att han kan. Han blir president. Vem bryr sig?

 

Det är som med bilden som cirkulerar på honom i sociala medier nu. Det är ett uttalande han skulle ha gjort -98 där han säger att om han skulle kandidera till president så skulle han göra det som republikan. Eftersom “de är den dummaste gruppen av väljare i hela landet. De tror på vad som helst på Fox News. Jag skulle kunna ljuga och de skulle tro på det.”

Att citatet sedan visar sig vara falskt gör det bara ännu mer symboliskt för tiden.

Det spelar ingen roll om han har sagt det eller ej. När någon väl grävt sig igenom hela Peoples Magazines arkiv utan att hitta något uttalande som påminner om texten på bilden har den redan delats miljontals gånger. Att bilden är falsk är ingenting som får likes och spridning. 

För den här gruppen väljare bryr sig inte. De förstår inte ens att det är dem han flinar åt. 

 

Jimmie Åkesson är snabb att hänga på. Missnöjet finns även här i Sverige, säger han. Folk är trötta på etablissemanget. Trötta på att inte bli tagna på allvar.

 

Om det verkligen finns en vilja att bli tagen på allvar skulle jag vilja ge samma regler åt Trumps och SDs väljare som vi har för barnen här hemma: Om du har suttit med snapchat eller kollat på serier en timme så får du läsa läxorna lika länge.

För förakt mot kunskap kan aldrig vara vägen. Hade hans anhängare bara hängt med lite och tittat på något annat än dokusåpor så hade de vetat att republikaner driver högerpolitik. 

Så hela vi röstar fram en idiot eftersom ni vägrar lyssna-hämnden drabbar inte Trump och andra mångmiljonärer.

Det drabbar inte etablissemanget som SD pratar om; höginkomsttagare, välutbildade. Nej, alla de som INTE röstade på Trump, kan ta det lugnt. De tillhör återigen gruppen som kommer att få det bättre. 

Det är ni som röstade på Trump som är dagens största förlorare.

 

Så här kommer ett tips till alla er som tänker rösta på SD: Efter att ni har kollat på The Real Housewives of Cheshire ikväll, ägna en halvtimme åt att läsa på lite om svensk blockpolitik. 

Nu har ni två år på er att lära er skillnaden på höger och vänster.

 

Mest lästa inläggen

minadennert.blogg.se

LÄR ER HÖGER OCH VÄNSTER!

Så fick USA sin realityserie-kändis till president. Mannen som är känd f...

minadennert.blogg.se

Grand Hôtel

Grand Hôtel huserade Sverigedemokraternas gala i fredags kväll för SDs ”...